RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Børsvirring etter gode dager

Sist oppdatert:
De største indeksene lekte seg både på pluss- og minussiden av streken, men ved stengetid var tallene røde i USA.

Industriindeksen Dow Jones endte ned 24 poeng eller 0,2 prosent til 10.357,70. Dow Jones falt 0,9 prosent i første kvartal.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen sank også med 6,41 poeng eller 0,3 prosent og endte under 2000-grensa som ble tangert tirsdag, på 1994,22 poeng. Også Nasdaq gikk ned i første kvartal, med 0,6 prosent

Den bredere Standard & Poor’s 500-indeksen endte på 1126,21 poeng, en nedgang på 0,79 poeng eller 0,1 prosent. S & P-indeksen har imidlertid klatret 1,6 prosent i første kvartal, melder AP.

Spenningen i forkant av fredagens arbeidsmarkedsrapporten bremset investorene onsdag.

En oversikt fra det amerikanske handelsdepartementet viser at etterspørselen etter varer som biler, datamaskiner steg med 2,5 prosent i februar. Etterspørselen etter mat og klær sank med 2 prosent.

Økningen i ordreinngangen i amerikansk industri var på 0,3 prosent i februar, atskillig lavere enn de 1,5 prosentene analytikerne hadde regnet med.

- Det er mange tendenser i markedet akkurat nå, så mange investorene trekker seg ut på sidelinjen, sier Paul Nolte, investeringsdirektør ved Hinsdale Associates, til AFP.

Opec gikk inn for kutt i oljeproduksjonen på 4 prosent onsdag, og frykten for høyere bensinpris i USA førte til at mange prøvde å selge fra seg tidlig på dagen.

- Jeg er opptatt av bensinprisen, fordi den kan bremse den økonomiske veksten, men jeg tror ikke dette var utslagsgivende i markedet i dag, fordi Opecs produksjonskutt var ventet, sier Alfred Goldman i AG Edwards.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere