RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brudd i lønnsoppgjøret

Sist oppdatert:
De tre arbeidstaker-organisasjonene LO Stat, YS stat og UHO-stat har bestemt seg for å bryte lønnsforhandlingene med staten.

De tre organisasjonene representerer til sammen 90.000 ansatte i staten.

Bruddet kommer etter at staten presenterte sine krav onsdag ettermiddag. Arbeidstakernes representanter betegner kravene som uakseptable.

- Staten provoserte organisasjonene ved ikke å vise forhandlingsvilje. De har ikke svart på noen av de viktigste kravene, men derimot lagt fram krav som vil svekke tillitsvalgtes rettigheter og endre partsforholdet i arbeidslivet, konkluderer Morten Øye, Tore Eugen Kvalheim og Arne Johannessen fra henholdsvis LO Stat, YS stat og UHO.

Administrasjonsminister Morten A. Meyer har blant annet lagt opp til et kutt i sykelønnsordningen for de statsansatte. Det har provosert arbeidstakerne.

- Etter å ha vurdert våre krav i nesten en måned, forelegger staten oss et tilbud som i realiteten bare tar sikte på å redusere opparbeidede rettigheter, framholder de tre forhandlingslederne.

LO Stat, YS stat og UHO-stat samt Akademikerne troppet opp i regjeringskvartalet klokka ni torsdag for å overlevere sine krav, men de tre førstnevnte valgte å bryte før de satte seg rundt forhandlingsbordet sammen med representanter for arbeidsgiveren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere