RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brukte 50 millioner på gylne fallskjermer

Coop Norden måtte i løpet av 2002 og 2003 ut med 50 millioner kroner i gylne fallskjermer. Omfanget av etterlønningskravene kom overraskende på de norske eierne.

Den største fallskjermen var det toppsjefen i Coop Norden som stakk av med. Svenske Roland Svensson fikk 22 millioner svenske kroner for 16 måneder i sjefsstolen. Det tilsvarer 1,3 millioner i månedslønn.

Også sjefen for Coop i Sverige, Andreas Falkenmark, fikk en pen sum med seg når han sluttet i 2003. Hele 16 millioner svenske kroner tok han med seg.

I tillegg mottok flere av de svenske topplederne mindre etterlønnsordninger, og de samlede fallskjermsutgiftene kom til slutt opp i over 50 millioner kroner.

Omfanget av etterlønningene kom overraskende på de norske eierne.

- I det hele tatt var det mye av det som kom til syne fra den svenske delen av Coop som ikke ble godt mottatt her i Norge hvor moderasjon har vært utpreget. Norske lønninger har jo ligget langt under lønningen i Sverige, og dette var ikke noe vi tok bølgen for akkurat, sier informasjonsdirektør Bjørn V. Kløvstad i Coop NKL.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere