RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brukte falske momsoppgaver til millionsvindel

Foto: TV 2 Nettavisen
Ved hjelp av falske fakturaer som grunnlag for momsrefusjon greide tre menn å svindle til seg om lag 1,7 millioner kroner i Oslo i fjor.

De tre som er i alderen fra 29 til 31 år, møter i Oslo tingrett mandag tiltalt for brudd på merverdiavgiftsloven, ligningsloven, regnskapsloven og straffeloven.

Det var Oslo fylkesskattekontor som oppdaget momssvindelen våren 2003 der de tiltalte ifølge Økokrim hadde lagt opp til å få utbetalt mange millioner kroner i uberettiget momsrefusjon fra staten.

Fordi fylkesskattekontoret tidlig oppdaget forholdet, forble det med de om lag 1,7 millioner kronene. Av disse pengene har Økokrim bare greid å spore opp 160.000 kroner som de mener hovedtiltalte i saken her betalt til en kamerat som han skyldte penger.

Ifølge tiltalen hadde hovedtiltalte opprettet tre selskaper som ble brukt til å skrive ut fakturaer og falske omsetningsoppgaver, uten at det hadde funnet sted noe kjøp og salg av varer eller tjenester.

De to andre tiltalte skal, ifølge Økokrim, ha bistått hovedtiltalte i bedrageriet og bedrageriforsøkene. En av dem, en 29 år gammel mann, tok i april i fjor ut til sammen 1,7 millioner kroner fra en konto i Sparebanken Øst som tilhørte et av selskapene til hovedtiltalte. Samtidig overførte han nesten 21.000 kroner av pengene til en konto i samme bank som tilhørte ham selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere