RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bryter loven ved offentlige innkjøp

Tre av fire offentlige innkjøpere mener at virksomheten de jobber i har brutt regelverket for offentlige anskaffelser de siste to årene.

Det framgår av en spørreundersøkelse gjengitt i siste utgave av bladet Offentlig Handel.

Undersøkelsen ble besvart av 400 innkjøpere i stat og kommune i november og desember i fjor. 11 prosent av de medvirkende hevder at bruddene har vært gjennomført bevisst, mens 65 prosent mener at kompliserte lover og regler er årsaken til overtredelsene.

- Jeg er ikke overrasket over tallene. Dette dreier seg i all hovedsak om ubevisste brudd, og har nok først og fremst sin forklaring i manglende oppfølging fra myndighetenes side, sier Dagfinn Sivertsen, innkjøpssjef i Nordland fylkeskommune og leder av NIMAs (Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk) offentlige komité.

I den samme undersøkelsen gir 77 prosent av innkjøperne uttrykk for at sentrale myndigheter ikke gjør nok for å sikre tilstrekkelig kompetanse. 76 prosent mener at Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA), som ble opprettet i januar i fjor, har hatt stor eller meget stor betydning for hvordan offentlige anskaffelser blir gjennomført.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere