RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bryter samarbeid med Mediehøgskolen

Fædrelandsvennen og TVSør bryter praksisordningen de har med Mediehøgskolen Gimlekollen, etter avsløringer om diskriminering ved skolen.

Også NRK Sørlandet vurderer å bryte samarbeidet med skolen, skriver Fædrelandsvennen.

De tre mediebedriftene har i dag praksisordninger med Mediehøgskolens elever.

Det yrkesforbud og den diskriminering disse retningslinjene (les: tilsettingskrav) representerer for samboere, skilte, homofile i samboerskap og kvinner som har utført abort, strider så grunnleggende med de liberale verdier Fædrelandsvennen er tuftet på og som vi regelmessig gir uttrykk for på meningsplass, at vi finner det vanskelig å samarbeide med høyskolen så lenge disse retningslinjene eksisterer og praktiseres, skriver sjefredaktør Finn Holmen-Hover i Fædrelandsvennen i et brev til skolens rektor Hans Aage Gravaas.

– Jeg er veldig skuffet. Mest skuffet er jeg over at det ikke har vært anledning til å sette seg ned ansikt til ansikt å snakke om uenighetene. For Mediehøgskolen ville det vært fint å kunne utdype ulike sider av saken. Det kan være fint å ha en debatt i pressen, men jeg hadde likt av vi kunne snakket sammen. Det er ikke uvanlig at samarbeidspartnere har samtale både i forkant og etterkant av avtaler, sier Gravaas til Fædrelandsvennen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere