RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA

Bush-seier om handelsavtale

Sist oppdatert:
George W. Bush har fått kongressens støtte til den omstridte frihandelsavtalen Cafta.

USAs president George W. Bush kunne notere seg en viktig politisk seier i går, da representantenes hus i den amerikanske kongressen stemte for den sentralamerikanske frihandelsavtalen Cafta. Dermed har USA tatt et stort skritt nærmere realiseringen av avtalen, skriver Klassekampen.

Avtalen innebærer kraftige kutt i subsidier og tollbarrierer mellom landene som deltar: USA, Costa Rica, El Salvador, Guatemale, Nicarague og Den dominikanske republikk.

Avtalen er omstridt i begge de amerikanske partiene. Tekstil- og sukkerindustrien og fagbevegelsen USA, samt småbrukerbevegelser i de sentralamerikanske landene, er blant dem som har protestert mot avtalen, som gikk gjennom i representantenes hus med to stemmers overvekt.

Samtidig er det liten fremgang i forhandlingene i Verdens Handelsorganisasjon i Genève. Observatører TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med, holder mulighetene åpne for at Cafta-seieren føre til overraskende vendinger også i WTO-i forhandlingene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere