RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byr 66 milliarder for Amersham

Sist oppdatert:
General Electric tilbyr seg å betale 66 milliarder blanke kroner for samtlige aksjer i den norsk-britiske farmasi-kjempen Amersham.

Budet er på åtte pund, tilsvarende 93,40 kroner per aksje. Det er langt over det analytikerne på forhånd hadde anslått.

Saftig oppkjøpspremie

Aksjekursen i Amersham steg kraftig like etter børsåpning onsdag etter at det begynte å svirre rykter om et mulig oppkjøp. Oslo Børs innførte børspause, og Amersham-ledelsen ble nødt til å bekrefte at selskapet var i samtaler med en mulig oppkjøper.

Fredag kom bekreftelsen: Verdens største industriselskap, amerikanske General Electric, legger 66 milliarder kroner på bordet for samtlige aksjer i Amersham. Det gir en saftig gevinst for Amersham-aksjonærene. Aksjekursen sluttet på 77 kroner da Oslo Børs stengte torsdag ettermiddag.

Folketrygdfondet er en av de største aksjonærene i Amersham, og er dermed blant dem som innkasserer den største gevinsten. Trolig har Folketrygdfondet tjent over en halv milliard på sine 27 millioner Amersham-aksjer.

Styret i Amersham mener budet fra GE er fornuftig, og anbefaler aksjonærene å takke ja.

1.000 ansatte i Norge

Britiske Amersham kjøpte norske Nycomed for flere år siden. Konsernet het en stund Amersham Nycomed, men Nycomed-navnet ble etterhvert kuttet ut. Amersham har omlag 1.000 ansatte i Norge, og produksjon av kontrastmidler er den viktigste inntektskilden. Ifølge ryktene skal kontrastmiddel-biten være den viktigste grunnen til at GE fattet interesse for selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere