RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byråkrati kan knekke Q-melka

Foto: Q-meieriene
Sist oppdatert:
På grunn av endringer i landbruksstøtten hjelper det ikke at Q-meieriene selger all den melken de produserer. Meieriet taper likevel penger.

Det ironiske er at reglene som nå rammer TIne-konkurrenten Q-meieriene i fjor ble endret for å fremme konkurranse i landbrukssektoren. I praksis tok regelendringene 20 millioner kroner fra Q-meieriene, Tines eneste konkurrent.

Får vi ikke avklaring rundt støtteordningene i løpet av kort tid, må vi slutte med produksjon av konsummelk på vårt anlegg i Gausdal. Slik det er nå, taper vi på den produksjonen, sier adm. direktør Bent Myrdahl i Q-meierien til Dagens Næringsliv.

Støttereglene er nå blitt slik at anlegget i Gausdal ikke mottar maksimal støtte fordi det er for lite. Grensen er satt til 60 millioner liter, mens Q-meierienes anlegg kun produserer 20 millioner liter.

- Ut fra et samfunnsperspektiv kan vi forstå at det er en grense for å få effektive anlegg, men ut fra å fremme konkurranse er dette skadelig, sier Myrdahl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere