RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byttet side, gigantkontrakt i boks

Sist oppdatert:
Det Petter C.G. Sundt-eide Pegasus Helicopter fikk en kontrakt med politiet verdt 100 millioner kroner med polititjenestemannen Per Kristian Hoff i sine rekker.

Da kontrakten ble inngått hadde Hoff permisjon fra politiet hvor han i to år hadde ledet arbeidet med å skaffe politiet en helikoptertjeneste.

- Kontrakten er viktig på den måten at det er en statlig kontrakt over flere år, særlig når vi jobbet så lenge for den, sier administrerende direktør Gudmund Nordtun i Pegasus til Dagens Næringsliv.

Kontrakten sørger for at selskapet mer enn dobler omsetningen.

Prøveprosjekt

Da politiet etablerte et prøveprosjekt i 1997 etter vedtak i Stortinget var det polititjenestemannen Per Kristian Hoff som fikk oppgaven med å lede prosjektet fra politiets side. En av flygerne i prosjektet var politimannen Svein Erik Bredli. Prosjektet ble avsluttet i 1999 uten at Stortinget fattet noe vedtak om å opprette en permanent helikoptertjeneste i politiet.

Etter at helikopterprosjektet ble lagt på is fikk Hoff permisjon fra jobben i politiet. Han begynte i 2001 i ny jobb i Pegasus Helicopter der han de to siste årene har vært flygersjef.

Privat selskap

I 2002 vedtok Stortinget til slutt at politiet skulle opprette en helikoptertjeneste. Prosessen med å få et privat selskap til å drifte helikoptertjenesten ble fra politiets side blant annet håndtert av Svein Erik Bredli. I anbudet fra Pegasus er Per Kristian Foss oppført som en av kontaktpersonene.

- Du har politifolk som flyr i andre selskaper. Hva er problemet, for å si det sånn. Det er jo ikke yrkesforbud. Jeg var for så vidt ikke med i anbudsprosessen, anbudet er håndtert via markedsavdelingen, sier Hoff til Dagens Næringsliv.

Til behandling

Helikopterselskapet Norcopter har klaget Politidirektoratets tildeling av helikopterkontrakten til Pegasus Helicopter in for Klagenemnda for offentlige anskaffelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere