RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Celina avfeier kvinnejakt

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Celina Midelfart mener hodejegerne bør lete etter ny Statoil-topp utenfor Norge. Å begrense søket til en kvinne blir feil, mener hun.

Styreleder Celina Midelfart i Midelfart & Co mener som Folketrygdfondets leder Tore Lindholt - at kjønn ikke er et relevant kvalifikasjonskriterium.

- Statoil må ha den beste lederen, uansett kjønn, opplyser Midlelfart til TV 2 Nettavisen, og synes dette bør gjelde både når det skal rekrutteres til lederstillinger og styrer.

Positivt med kvinner

Midelfart mener det er positivt med flere kvinner i både lederstillinger og styrer, slik at mangfoldet økes.

Men samtidig påpeker hun at enhver bedrift som ønsker å være konkurransedyktig bør søke blant alle kvalifiserte mennesker, samme hvilket kjønn de er av.

- Se til utlandet

I Statoils tilfelle synes Midelfart at argumentet om mangfold for å kvotere inn en kvinnelig leder blir litt halvhjertet, når det bare søkes etter en norsk kandidat. Hun råder hodejegerne å se til utlandet.

- En stor del av Statoils virksomhet og fremtidige vekstambisjoner er i utlandet. Derfor ville det være relevant å inkludere kandidater også utenfor Norges grenser i et slikt søk, mener Midelfart.

I sommer ertet Midelfart på seg mange da hun uttalte at det var unaturlig å ha 40 prosent kvinner i styrene. Hun har tidligere sagt at hun stiller seg kritisk til lovpålegging om kvotering av kvinner inn i styrene, fordi det begrenser eiernes mulighet til å utøve eierskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere