RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chess ute av Kvalito-kampen

Sist oppdatert:
Kampen om konkursboet til Kvalito er over, og mobilselskapet Chess måtte se seg slått på målstreken. Ukjente MTU Link vant budrunden med 50.000 kroner på et sent bud. Nå frykter de ansatte i Kvalito for jobben.

MTU Link overtaker leveranseansvaret, og det betyr at kunder hos Kvalito er sikret leveranse på ADSL /SHDSL linjer samt på nett-, e-post- og domeneløsninger.

- Vårt tilbud var basert på realisme, samt at vi kjenner den tekniske bakgrunnen for hva dette innebærer, sier daglig leder i MTU Link AS, Morten Stolt-Nielsen.

Chess ute av spillet
Taperen i spillet om Kvalito ble Chess og administrerende direktør Ivar Vollvik.

- Det ble litt mye kokker og mye søl. Det kom inn et bud fire minutter over fristen som var 50.000 høyere enn vårt bud. Vi hadde på et prinsipielt grunnlag bestemt oss for å ikke gå over vårt bud på 1.250.000, og tapte dermed budrunden, sier Vollvik.

Kjøpssummen ble med andre ord til slutt 1.300.000 for det konkursrammede bredbåndsselskapet.

Men Chess-sjefen har ikke gitt opp bredbåndsdrømmene ennå.

- Det fine med hele saken er at vi har blitt kontaktet av en masse eiere som vil selge sine bredbåndsselskap. Vi fortsetter jobben med dét, og så får vi vurdere hvilken form vi ender opp med, sier han.

Usikkert rundt Kvalito-ansatte
Flere ansatte har uttrykt frykt for jobbene sine i forbindelse med overtakelsen, og det har gått mange rykter rundt hva som vil skje i Kvalito Oslo og Kvalito Nord.

- Det er mye følelser inne i bilde ved en slik overtakelse, og det er klart det skaper usikkerhet. Vi er nå opptatte av å roe det hele ned og få en konstruktiv dialog, sier han.

- Kommer MTU Link til å beholde de ansatte i Kvalito?

- Vi skal drive videre både i Oslo og Trondheim, og da er det viktig med lokal forankring. Dersom det er flinke folk i Kvalito, og det vet vi det er, trenger vi folk til å drive videre, sier Stolt-Nielsen.

Hvem er MTU?
MTU er et telekomselskap som er representerte i hele Norden, Ukraina, Frankrike, USA og Tyskland, og ble i sin tid startet opp av Stein Matre. Det er et relativt ukjent selskap her hjemme, men med bredbåndssatsningen selskapet nå ser ut til å ha begitt seg inn på, kan det fort endre seg.

MTU Link AS, tidligere EXO, har drevet med internett og bredbånd siden 1997. De leverer i dag bredbånd og internettjenester til et større antall bedrifter og private i Norge.

Vi er kjent for å levere god kvalitet, har høy grad av service og høy tilgjengelighet. I et tøft IT marked står vi godt rustet til å møte kunders krav til fortsatt å få gode og rimelige tjenester, sier Stolt-Nielsen, og lover at kunden ikke skal bli skadelidende ved overtagelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere