RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

CO2-teknologi kan svekke gassformuen

Foto: Erik Johansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Norges satsning på CO2-frie gasskraftverk kan true gassformuen. Den dagen teknologien fungerer for kullkraft, vil gasskraftleverandører få et stort problem.

Hvert år bruker Norge store summer på å utvikle CO2-frie gasskraftverk. Målet er å tjene enda mer penger på den norske gassreserven.

Nå mener enkelte eksperter at satsningen kan sette hele gasskraftomsetningen i fare, skriver ukebrevet Mandag Morgen.

I år er det satt av to milliarder kroner til Fondet for miljøvennlige gassteknologien. Den årlige avkastningen fra dette fondet skal brukes på forskning for å utvikle CO2-frie gasskraftverk.

Skulle denne teknologien vinne fram, kan Norge ha gjort seg selv en bjørnetjeneste. Klarer man å utvikle CO2-frie gasskraftverk, kan man også klare å utvikle CO2-frie kullkraftverk, mener ekspertene Mandag Morgen har kontaktet.

Med CO2-frie kullkraftverk vil kull få en renessanse som kan vare lenge. Verdens kullreserver vil nemlig vare i mange hundre år basert på dagens forbruksnivå.

I Tyskland finnes det i dag kullreserver for tilsvarende dagens forbruk i 500 år. India og USA har reserver som tilsvarer forbruker i om lag 300 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere