RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Coop solgte livsfarlig Game Boy

Nintendo raser etter at Coop har solgt piratkopier av Game Boy. Piratkopiene kan være livsfarlige.

Det er Coop Forum i Sverige som har solgt piratkopiene av Game Boy Advance SP. Selve kopien er meget godt utført, men strømadapteren som følger med kan være livsfarlig, skriver Expressen.

Adapteren oppfyller nemlig ikke sikkerhetskravene. Og barn som bruker adapteren kan få støt. I tillegg kan adapteren begynne å brenne.

Nå ber Coop sine kunder om å levere tilbake spillkonsollene.

Coop har kjøpt 3.000 piratkopier fra en importør i Danmark.

Feilen ble oppdaget av Nintendo etter at selskapet som er ansvarlig for Nintendo i Skandinavia fikk inn en rekke ødelagte adaptere i løpet av en uke.

- Piratkopien er hovedsakelig solgt i Sverige, men også i danske butikker, forteller Örjan Johansson i Nintendo-distributøren Bergsala AB til TV 2 Nettavisen.

Det skal ikke være solgt piratkopier i Norge.

Nå jakter Nintendo og politiet på de som står bak kopien. Lageret til importfirmaet i Danmark er ransaket, og jakten på bakmennene fortsetter nå i Italia, opplyser Johansson.

- Kopiene er veldig godt laget. Det er nesten umulig for en vanlig butikkansatt å oppdage at innpakningen ikke er ekte, sier Johansson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere