RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cristina er sterkere enn pappa

Foto: Fredrik Sandberg (Scanpix)
Sist oppdatert:
Tirsdag er det ett år siden den svenske finansmogulen Jan Stenbeck døde. På de tolv månedene som har gått har Stenbeck-sfæren vokst seg sterkere enn noen gang. Og datteren Cristina har overtatt pappas plass.

Den meget omdiskuterte og eksentriske finansmannen Jan Stenbeck døde av hjerteinfarkt på et sykehus i Paris den 19. august i fjor. Straks dødsbudskapet kom begynte spekulasjonene rundt hva som ville skje med Stenbeck-sfærens selskaper.

Jan Stenbeck var en svært markant eier og det var aldri noen tvil om hvem som var den egentlige sjefen. Med finansmannens bortgang kom usikkerheten rundt hvem som nå skulle overta rollen som sfærens leder.

Alt som før
Konsernsjef Lars-Johan Jarnheimer i Tele2 sier den daglige driften ikke har latt seg påvirke nevneverdig av gründerens bortgang. Ett år etter Stenbecks død er Tele2 sterkere og mer lønnsomt enn noen gang. Selskapet er sfærens ubestridte gullfugl og håver inn penger på teletjenester over hele Europa.

I dag er det den 25 år gamle Cristina Stenbeck som har tatt plass som hovedpersonen i Stenbeck-imperiet. Cristina er eldstedatteren av Jan Stenbeck og ble tidlig utpekt som hans etterfølger. Den unge arvingen har imponert både ledelse, aksjonærer og styrene i de ulike selskapene i sfæren.

Lovpriser Cristina
- Jeg skulle ønske at jeg hadde et snev av hennes skarphet og entusiasme da jeg var 25 år. Og hun er en veldig drivende person, sier Jarnheimer til Dagens Industri.

Cristina Stenbeck har holdt en langt lavere profil enn hva hennes far gjorde. Til gjengjeld har hun satt seg i respekt i alle deler av forretningsimperiet. Men den styrtrike 25-åringen har også kommet med utspill som klart forteller hvem hun slekter på.

Nylig foreslo Cristina Stenbeck at området Skepsbron i Stockholm burde bygges om til restauranter og brygger for luksusbåter. En slik tanke er helt i pappa Jans ånd. Det siste prosjektet Jan Stenbeck var involvert i før sin død var seilturneringen Americas Cup.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere