RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cruisefart på børsen

Sist oppdatert:
Oslo Børs fikk en sterk start på den siste uken i november. Cruiserederiet RCCL og Telenor sto for mye av fremgangen.

Over hele Europa fikk børsene et kraftig løft mandag. Det eneste unntaket var København-børsen som bikket ned 0,2 prosent.

Her hjemme la hovedindeksen seg blant de beste i Europa og endte dagen opp 1,46 prosent.

Dagens rakett ble cruiserederiet RCCL. Uten nevneverdig grunn raste aksjen opp 7,14 prosent.

- Det er ingen nyheter rundt selskapet som skulle tilsi at aksjen stiger så mye. Den seneste tiden har imidlertid aksjen "enterprise"-messig falt relativt mer enn Carnival, og det kan selvsagt være en grunn, sier en analytiker til TDN Finans.

Noe av forklaringen kan likevel være en undersøkelse fra American Express som konkluderer med at amerikanerne fristes av cruiseferie. Det gir grunnlag for at det skulle dryppe litt på RCCL også.

Ved siden av RCCL var Telenor dagens store trekkvogn. Selskapet ble med god margin til Norsk Hydro dagens mest omsatte aksje. Flere gode nyheter fra telekombransjen, blant annet oppkjøpsrykter, har satt fart på aksjen. Den siste måneden har Telenor steget 11,5 prosent. Mandagens oppgang stoppet på 2,27 prosent.

Ementor hadde en imponerende dag, med kjøpsanbefaling fra Enskilda. Aksjen gikk opp 13,3 prosent til 5,19 kroner. Enskilda mener den skal nå 10 kroner på sikt.

Tandberg ASA la seg også i tetsjiktet med 2,76 prosent oppgang. I denne bransjen ble det fredag kjent at Tandberg-konkurrenten Polycom har kjøpt taleteknologiselskapet Voyant Technologies.

Taperlisten ble halvparten så stor som vinnerlisten mandag. Raufoss falt 27,2 prosent på lavt volum.

Nedover lista finner vi datasikkerhetsselskapet Norman som falt på 0,8 prosent og Schibsted trakk ned 2,14 prosent. Nedturen for det norske mediekonsernet kommer etter at konkurrenten Metro fredag annonserte en avtale med eiendomsmeglere i Stockholm. Det truer annonseinntektene for Schibsted-avisen Svenska Dagbladet.

Hovedindeksen endte på 162,25 poeng. Det er opp 1,46 prosent. Det ble kjøpt og solgt aksjer for 1,57 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere