RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dagbladet og VG er opplagstapere

Sist oppdatert:
Aftenposten er en av få store aviser med opplagsvekst i 2005. VG og Dagbladet blir de store taperne.

Det skriver Kampanje.

Aftenposten, som for ett år siden la om til tabloidformat, vil være på vinnerlisten når Mediebedriftenes Landsforening (MBL) om en måned offentliggjør norske avisers opplagstall for 2005.

Bra vekst
Og Norges nest største avis er blant ytterst få store aviser som kan bokføre opplagsvekst for fjoråret. Etter tre kvartaler i fjor hadde Aftenpostens morgenutgave en økning på 2.300 eksemplarer, og avisens økning for hele året blir trolig i den størrelsen.

- Jeg kan ennå ikke kommentere opplagstall for fjoråret, men vi hadde en bra vekst etter ni måneder og utviklingen i fjerde kvartal har ikke vært dårlig. Alt i alt var 2005 et godt år for Aftenposten hvor vi nådde våre mål om opplags- og lesertallvekst, sier kommersiell direktør Kristin Skogen Lund i Aftenposten til Kampanje.

Faller hardt
Hos konkurrentene i Akersgata gir ikke opplagstallene mye å glede seg over. VG og Dagbladet ble de store opplagstaperne i norsk presse, med en nedgang på omtrent 20.000 hver.

Nedgangen er i utvilsomt mest dramatisk for Dagbladet, som har minst å gå på rent økonomisk og som får en prosentvis nedgang som er om lag dobbelt så stor som erkekonkurrenten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere