RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dagbladet vurderer MBL-utmelding

Ledelsen i Dagbladet vurderer å melde avisen ut av Mediebedriftenes Landsforening, som er tilknyttet NHO. Dagbladet er blant avisene som tapte mest på journaliststreiken.

Sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen mener interessefelleskapet i Mediebedriftenes Landsforening (MBL) blir svakere og svakere. Eriksen utelukker ikke at Dagbladet kan komme til å melde seg ut.

- Det som er helt sikkert, er at vi ikke kan fortsette som nå. Vi kan ikke risikere å få nok en slik konflikt. Det tåler vi ikke, sier Eriksen til Dagens Næringsliv.

I Dagbladets første lederartikkel etter streiken, påpekes det at avisen må se på om de er tjent med å være knyttet til MBL. Det etterlyses andre måter å organisere tariffoppgjørene i avisbransjen på.

Dagbladets ledelse skriver at de to siste journaliststreikene har i liten grad berørt forholdet mellom Dagbladet som bedrift og de ansatte. Feriekravet som var streikegrunnen for to år siden, var innfridd i Dagbladet og andre ledende aviser. Pensjonsvilkårene er også uproblematisk for Dagbladet å innfri.

Samtidig som at streikegrunnene ikke i like stor grad gjelder Dagbladets journalister, er det storavisene som Dagbladet, Aftenposten og VG somtaper mest på en streik. Millioner av kroner går i vasken hver dag, mens andre mindre aviser utgis som vanlig.

Avisens ledelse kritiserer også at små aviser med dårlig økonomi ikke ble rammet av streiken. Dårlig drift og svak etterspørsel premieres, påpeker redaktørene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere