RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dagbladets opplag stuper

Sist oppdatert:
Siden i fjor har opplaget til Dagbladet sunket med 11 prosent.

For hverdagsavisen ligger opplaget på 168.130 eksemplarer. Tilsvarende tall for lørdager og søndager er henholdsvis 270.188 og 156.375 eksemplarer, skriver Journalisten.no.

Gjennomsnittsopplaget for alle dager havner dermed på 181.000 eksemplarer. Det er et fall på 11 prosent fra samme tidspunkt i 2004.

Til tross for opplagsfallet, går avisen likevel med overskudd. Det er annonseinntektene som redder den økonomiske situasjonen. I tillegg kommer det kroner inn i kassen etter at prisen på fredagsutgaven ble økt fra ti til femten kroner i juni.

Ved utgangen av andre tertial har Dagbladet et resultat før skatt på 30,2 millioner kroner, mot 56,6 millioner i tilsvarende periode i fjor. Resultatet for andre tertial falt i forhold til fjoråret, og hovedårsaken er den pågående nedbemanniningen i Dagbladet samt opplagsfall for papiravisen.

Dagbladet skriver i resultatrapporten at det ventes store restruktureringsomkostninger Dagbladet i tredje kvartal, og fortsatt svak opplagsutvikling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere