RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dametrøbbel for Røkke

(Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX)
Sist oppdatert:
Valgkomiteen i Aker Kværner må ha med ytterligere én kvinne før de oppfyller regjeringens oppfordring om minst 40 prosent kvinner i styret.

Ut fra valgkomiteens innstilling er det lite som tyder på at regjeringens målsetting vil være oppfylt etter vårens generalforsamling i Røkke-selskapene, skriver Finansavisen.

Ifølge avisen trenger komitéen ytterligere en kvinne rundt styrebordet.

- Vi kommer ikke til å drive med negativ kjønnskvotering. Regjeringens målsetting legger opp til en slags negativ kjønnsdiskriminering der vi kan bli tvunge til å hive ut folk fordi de har galt kjønn, sier valgkomiteens leder Knut Traaseth til avisen.

Komitéen fungerer på vegne av selskapene Aker, Aker Kværner og Aker Yards. Til Aker Kvæner foreslår komitéen å velge inn siviløkonom og bedriftsrådgiver Siri Fürst fra Consodium Consulting og HSD-direktør Vibeke Hammer Madsen.

Om ikke regjeringens målsetting oppfylles vil et lovforslag tre i kraft fra høsten, med en frist på to år til å oppfylle kravene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere