RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Danske bønder risikerer melkebot

Danske bønder har overskredet melkekvotene. Det kan føre til en rekordstor bot på 200 millioner danske kroner.

Danske bønder har overskredet sine melkekvoter. Det dansk-svenske meierikonsernet Arla varslet nye kutt i betalingen til leverandørene, skrev Jyllands-Posten mandag kveld.

Melkeprodusentene i Danmark kan ifølge den velinformerte nettavisen vente seg en rekordbot på nesten 200 millioner danske kroner. Det vil bli en hard belastning for bønder som allerede sliter tungt, tilføyde avisen.

– Boten vil barbere bort en femdel av hele næringens inntjening i år. Den utløses absurd nok fordi de danske melkeprodusentene har vært alt for dyktige det siste året, het det på Jyllands-Postens nettsider.

Danske kuer har nemlig produsert mye mer melk enn EU har tildelt Danmark under fordelingen av kvoter til de enkelte medlemsland. –Danmark står lagelig til for en rekordstor superavgift, sier Peder Philipp som leder bondeorganisasjonen Dansk Kvæg.

Superavgiften er et fast beløp per kilo melk som produseres ut over EU-kvoten. Ifølge de ferskeste beregningene har de danske bøndene det siste året produsert 73 millioner liter melk for mye, skrev Jyllands-Posten mandag.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere