RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dansker skal finne ny Statoil-sjef

(Foto: Christian Steffensen/TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
København-kontoret til hodejegerfirmaet Egon Zehnder skal lede jakten på en ny konsernsjef i Statoil. En tidligere partifelle av styrets nestleder Kaci Kullman Five har en sentral posisjon i firmaet.

Egon Zehnder driver virksomhet i en lang rekke land. I Norden er hodejegerfirmaet kun etablert i København. Kontoret har 15 hodejegere på sin lønningsliste.

Går internasjonalt?

Kontraktstildelingen til en internasjonal aktør indikerer at Statoil vil lete nøye også utenfor landets grenser for å finne etterfølgeren til Olav Fjell, som gikk av i september. Finansdirektør Inge K. Hansen rykket da opp som kontituert konsernsjef.

Statoils styre har hatt representanter fra et stort antall firmaer til intervju, opplyser styreleder Janik Lindbæk.

- Vi vil arbeide så raskt som mulig med denne saken, men kommer til å bruke den tid som trengs for at Statoil skal få en så god konsernsjef som mulig, sier han.

Høyre-mann

Managing Partner ved Egon Zehnders København-kontor, nordmannen Fred. O. Jacobsen, vil ikke svare på noen spørsmål om Statoil-oppdraget.

- Det er en informasjonspolicy vi er nødt til å følge i alle slike saker, sier han til TV 2 Nettavisen.

Fred. O Jacobsen har lang fartstid i partiorganisasjonen til Høyre, blant annet som administrasjonssjef ved Høyres lokalavdeling i Oslo. Han er dermed partifelle med nestlederen i Statoil-styret, Kaci Kullman Five.

Etablert i 36 land

Egon Zehnder kan trolig se fram til et honorar på drøyt 1 million kroner når oppdraget er ferdig utført. En godtgjørelse på en tredel av konsernsjefens årslønn er vanlig praksis i hodejegerbransjen.

Egon Zehnder har 300 ansatte ved 58 kontorer i 36 land. Et av særtrekkene er at firmaet pleier å avtale et fast honorar før hodejakten starter. Dermed er oppdragsgiveren sikret at hodejegerne ikke automatisk anbefaler kandidaten med det høyeste lønnskravet, ifølge selskapets hjemmeside.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere