RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dårlig barnehage kan gi prisavslag

Foto: Scanpix (Illustrasjonsfoto)
Sist oppdatert:
Du har i prinsippet rett på blant annet prisavslag dersom barnehagen ikke har den kvaliteten du kan forvente, mener Forbrukerrådet. Rådet ønsker en klagenemnd for brukere av kommunale barnehager.

- Vi har den prinsipielle oppfatningen at dersom barnehagen ikke har den kvaliteten som brukeren med rimelighet kan forvente, kan de kreve retting og prisavslag, opplyser rådgiver Arnt Olaf Stillerud i Forbrukerrådet til Forbrukerportalen.

Foreldre som er misfornøyde med barnehagen henvender seg jevnlig til Forbrukerrådet. Det klages for eksempel i forbindelse med prisjustering i barnehagen, eller at foreldre føler de ikke har fått det de har krav på.

Stillerud mener det derfor er behov for en klagenemnd for brukere av kommunale barnehager.

- Vi har invitert Kommunens Sentralforbund, som representerer den største eieren av barnehager i Norge, til å samarbeide om et prøveprosjekt, forteller Stillerud .

Ifølge Forbrukerrådet er barnehagesektoren særlig egnet for et prøveprosjekt med en klagenemnd. Det finnes allerede et regelverk som inneholder en del retningslinjer om hvilke krav forbrukeren kan stille til en barnehage, nemlig barnehageloven med forskrift og rammeplan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere