RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dårlig børsdag for de store

Foto: Jens Egil Heftøy (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas er blant de som får seg en nesestyver på Oslo Børs tirsdag. Også Frontline ser rødt, i likhet med store deler av de tunge selskapene.

Det var en god dag på Wall Street mandag, og Oslo Børs tok fatt på den nye dagen med en pen oppgang i åpningsminuttene. Etter en halvtime begynte det imidlertid å butte imot.

Ved børsslutt tirsdag endte hovedindeksen på 142,65 poeng, og dette er 1,19 prosent ned siden mandag.

Laveste på to måneder

I dag var det Telenors tur til å få på pukkelen. Aksjekursen falt 2,18 prosent til 31,40 kroner. Det er den laveste noteringen siden 23. juli, og bare 1,90 kroner over kjøpskursen da staten lempet ut Telenor-aksjer i sommer.

Telenor-fallet kommer til tross for nyheten om at DHL Express Nordic og Telenor har inngått avtale om levering av kundekontaktløsningen inContact. Løsningen skal leveres til DHL i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Ned med Frontline

Frontline og John Fredriksen har en dårlig dag tirsdag. Selskapet falt hele 3,28 prosent. Det kom ved lunsjtider melding om at aktiviteten i tankmarkedet er tilbake, men at ratene faller videre.

Hydro er den suverent mest omsatte aksjen tirsdag, og kursen falt 1,37 prosent til 359,00 kroner. Også Orkla falt, til tross for at selskapet trolig får de 600 millionene Norway Seafoods skylder selskapet ved midnatt. Orkla-aksjen endte ned 1,77 prosent.

Tror på løsning

Kursutviklingen i Kjell Inge Røkke-dominerte Aker Kværner tyder på at det ikke er noen panikk å spore, men at markedet ikke er helt sikre på utfallet. Aker Kværner-kursen endte på akkurat samme nivå som i går.

Tirsdagens store børstaper er rederiet Stolt Nielsen, som skal ha deltatt i prisjukset i USA sammen med rederiet Odfjell. Investorene frykter at Stolt Nielsen i likhet med Odfjell må ut med en kjempebot, og sendte kursen 9,60 prosent ned.

Det ble tirsdag handlet for 2,33 milliarder kroner ved Oslo Børs. 56 selskaper gikk ned, mens 39 gikk opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere