RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dårlig utvikling for Warren

Peter Warrens hedgefond har fått en avkastning på bare åtte prosent de siste årene. Målet var å tjene 28 prosent.

Det er hedgefondet Warren Wicklund Multi-Strategy som har slitt med å levere god avkastning til investorene, skriver Finansavisen.

I fondets prospekt står det at målet er en tosifret avkastning i året, noe som skulle gitt 28 prosent i avkastning siden oppstarten. Den relle avkastningen ligger imidlertid på bare åtte prosent.

- Avkatningen i fondet er litt lavere enn detv i hadde ønsket. Grunnen er at det lave rentenivået gjør at man får dårlig betalt for å ta risiko, ogt da gjør hegdefond det dårlig. Hele filosofien bak hegdefond er å ta risiko når man får godt betalt for det og verne om kapitalen når man ikke gjør det, sier Warren til avisen.

Dårlig likviditet gjør også fondets tilværelse vanskeligere. Men Warren fastholder at lav likviditet gir god kjøpsmulighet, ettersom aksjen er billigere enn verdien i selskapet skulle tilsi.

Forvalteren har sterk tro på at 2005 vil bli et godt år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere