RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dårligere kvalitet med makspris

Innførings av maksimalpris rammer kvaliteten på barnehagene. Over 84 prosent av de private barnehagene som har innført maksimalpris må kutte i andre kostnader, som leker, turer og vikarer, viser en undersøkelse.

- Det kuttes der det kuttes kan. Noen barnehager må spare på leker og være forsiktige med aktiviteter de ellers ville hatt, sier leder i Private barnehagers landsforening, Arild Olsen, til NRK. Han sier også at mange private barnehager må spare på vikarene.

Fra 1. mai er barnehagene pålagt en maksimalpris på 2750 kroner i måneden for et ordinært heldagstilbud. NRK Dagsnytt har gjennomført en undersøkelse blant 209 private barnehager om hvordan de vil møte omstillingen.

Kun 18 prosent av barnehagene mener at innføringen av makspris ikke vil få noen konsekvenser. 32 prosent mener det vil bli mindre vedlikehold av barnehagene. Nesten like mange svarer at det blir mindre leker og turer på barna. 7 prosent sier at maksprisen vil gå ut over matserveringen og at det vil bli færre ansatte per barn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere