RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dårligere resultat for Synnøve Finden

Sist oppdatert:
I andre kvartal i år fikk meieriselskapet Synnøve Finden et resultat før skatt på 1,2 millioner kroner. I fjor lå resultatet i samme kvartal på 18,3 millioner kroner.

Driftsinntektene har imidlertid steget fra 156,6 millioner kroner til 160,3 millioner kroner. Driftsresultatet endte på 6,2 millioner kroner, mot 10 millioner kroner i fjor. Det er en nedgang på 38 prosent, opplyser selskapet i en melding torsdag.

Synnøve ser lyst på fremtiden. Selskapet venter at totalmarkedet for gulost vil fortsette å øke. I tillegg har de ferdigskivede osteproduktene vært en suksess, og har skapt et voksende marked.

- Denne veksten for skivet ost fortsetter med samme styrke i 2004, og selskapet har fortsatt ambisjoner om å være markedsdrivende for dette området, skriver Synnøve i kvartalsrapporten.

Det ventes at omsetningen på smør og margarin vil øke allerede i fjerde kvartal. Parmesanproduksjonen, som nylig ble igangsatt, skal etter planen gi økt omsetning i 2005.

Selskapet venter en sterk vekst innen måltidsvirksomhet i løpet av et års tid , og tror på en generell lønnsomhetsforbedring for hele Synnøve i denne perioden. Meieriselskapet arbeider i tillegg med flere nyetableringer i andre halvår i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere