RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dataprogram stopper modem-kidnapperne

Sist oppdatert:
Et nytt dataprogram hindrer at noen tukler med nettoppkoblingen din, og leder deg videre til tvilsomme og kostbare betalingstjenester i andre verdensdeler.

Mange teleabonnenter i Norge har fått skyhøye telefonregninger etter å ha blitt utsatt for såkalt modemkidnapping. Nå er det utviklet en ny, gratis programvare som kan stoppe inntrengerne, skriver Forbruker-Rapporten.

Modemkidnappingen skjer ved at brukerne bondefanges av et dataprogram som logger PCen på internett av seg selv. Utenforstående aktører manipulerer modemet og oppkoblingen mot nettet, slik at maskinen din ringer opp telesex-aktører i Øst-Timor, Seychellene og Norfolk-øyene.

Telefonregningene du får i posten kommer plutselig på titusenvis av kroner.

Flere hundre forbrukere har forøkt å klage inn slike saker for Teleklagemnda, men de får sjelden medhold.

Men det finnes hjelp. Programmet ”Bluffstopparen” er utviklet av det svenske Konsumentverket, og det passer på at ingen bytter ut telefonnummeret modemet ringer opp. Forsøker noen å tukle med oppkoblingen din, gir programmet deg beskjed.

Her kan du laste ned programmet gratis:http://www.konsumentverket.se/mallar/sv/lista_artiklar.asp?lngCategoryId=1483& lngArticleId=3189

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere