RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De beste hurtigmikserne

Sist oppdatert:
Enten du sier smoothiemaker, blender eller hurtigmikser: Hvilken er best? Her får du testen.

Enten du kaller den smoothiemaker, blender eller rett og slett hurtigmikser, så kan du bruke maskinen til litt av hvert. Den kan kutte, knuse, hakke og blande. Du kan selvsagt lage smoothie, milkshake, og drinker. Men også pureer, supper og majones.

Gastronomisk institutt har på oppdrag fra TV 2 hjelper deg testet seks av de mest populære maskinene i butikkene. Kokken Ole Martin Alfsen har utsatt hurtigmikserne for tøffe prøvelser. Den aller tøffeste jobben er å knuse is. Noen av maskinene skal ha vann blandet i isen, for å kunne klare jobben.

Vi har latt blenderne knuse is og is blandet med vann. Her var det mange av maskinene som slet skikkelig, sier Alfsen.

I tillegg vurderte Gastronomisk Institutt hvor godt maskinene klarte å lage drinker, sellerirotpure, rå grønnsakssuppe (Gaspacho) og smoothie.

Kriteriene i testen er altså; brukervennlighet, resultat, rengjøring og selvsagt pris.

Ingen av maskinene i testen er dårlige, men det er forskjell på hvor jevne og luftige blandinger de klarer å lage.

Electrolux ASB 2600 Helt til topps går Electrolux. Laget den rødeste og fineste smoothien, knuser is og får pluss for ledningskjuler, målebeger i lokket og en akseptabel pris.
Pris: 698 kroner.

Bosch MMB 2000 Denne maskinen klarer is helt flott, og er i tillegg er rask, og lager luftige og jevne blandinger. Beste maskin, om du ser bort fra prisen da!
Pris. 999 kroner

Braun MX 2050 Smil også til som Braun leverer raskt, jevne og luftige blandinger. Pluss for at du kan rulle inn ledning i sokkel.
Pris: 698

Wilfa Bl 1616 Wilfa sliter med isen, og har store klumper med banan og jordbær i smoothien, men den er klart billgst i testen.
Pris: 399 kroner

Clatronic UM 2906 Clatronic klarer ikke helt å få til et jevnt og godt resultat. Dessuten setter det seg lett smuss mellom kolbe og sokkel, og den er litt ustø.
Pris: 699 kroner

Kenwwod New York Smoothie Bestselgeren fra Kenwood har egen rørestav, som kommer godt med. For maskinen trenger drahjelp. Tappekranen er nok morsom, men den er ikke særlig praktisk. Merk deg også at maskinen i følge bruksanvisningen bare er ment til blanding av kalde drikker.
Pris: 498 kroner

Ble du inspirert av testen?

Her finner du Ole Martins oppskrifter

Nettstedet Art of Taste har også en stor Smoothie-guide for videre inspirasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere