RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Delta-millioner på ville veier

Sist oppdatert:
Advokatene er på pengejakt og daglig leder ligger trafikkskadd på sykehus med en siktelse om grovt bedrageri hengende over seg. Nå legger Delta Management AS inn årene frivillig.

Den 32 år gamle diplomøkonomen er fortsatt ikke stand til å bli avhørt av politiet.

- Jeg har mottatt hans forklaring på de ytre omstendigheter i saken, men det er for tidlig å si om han erkjenner skyld etter siktelsen, sier mannens forsvarer, advokat Harald Hjort, til TV 2 Nettavisen.

Politianmeldt
11. november kom meldingen om at Kredittilsynet påla investeringsselskapet Delta Management AS i Trondheim å stanse virksomheten på grunn av ulovlig verdipapirhandel.

Samme dag ble daglig leder politianmeldt for grovt bedrageri av bedriftens styre.

Omtrent samtidig var 32-åringen involvert i en dramatisk trafikkulykke i Oslo sentrum.

Ifølge advokat Hjort er det ingen sammenheng mellom trafikkulykken og stormen i Delta.

- Dette har vært veldig dramatisk for ham, og vi setter pris på at politiet ikke har trengt seg på i denne situasjonen, sier advokat Hjort.

45 millioner kroner
Ifølge Sør-Trøndelag politidistrikt står man overfor en omfattende og komplisert sak.

- Saken er under etterforskning hos oss, sier politiadvokat Espen Rinnan til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Kredittilsynet har omlag 40 ulike investorer skutt inn til sammen omlag 45 millioner kroner i selskapet siden stiftelsen i april 2003. Lokkemiddelet var eventyrlig avkastning.

Investorene skal ha blitt informert om at en betydelig avkastning var i vente for 2004. Men i det siste er det avdekket at dette ikke medfører riktighet.

Legger ned selskapet
Av årsmeldingen går det fram at daglig leder urettmessig fikk utbetalt bonus på omlag 1,5 millioner kroner. Denne er nå tilbakeført. Regnskapet for 2003 hadde røde tall på bunnlinjen.

- Grunnet avgjørelsen fra Kredittilsynet, og økonomiske misligheter har vi valgt å legge ned selskapet og betale pengene, pluss provisjon, tilbake til innskyterne, sier avgått styreleder Bjørn Marstrand.

Penger på avveie
Advokat Leif Bjerkan i Advokatfirmaet Bjerkan Stav leder avviklingen av selskapet og gransker driften av selskapet.

- Vi har registrert at en del investorer har betalt inn penger til en konto som ikke tilhører selskapet, sier Bjerkan.

- Hvem har bedt investorene benytte denne kontoen?

- Vi har våre mistanker om hvem som har gitt opplysningene og hvor pengene har gått, men jeg synes ikke det er riktig å gå ut med det nå, sier Bjerkan.

Advokaten gransker også om selskapet har tilbakebetalt penger til investorene uten å gå veien om kapitalnedsettelse. Likeledes undersøker man også om selskapet har tilgodehavende hos meglere man har benyttet.

Gir avviklingsstyret sjansen
Tre investorer har gjennom Advokatfirmaet Schjødt begjært selskapet konkurs, men har nylig valgt å be retten utsette behandlingen.

- Vi vil gi avviklingsstyre en sjanse, og da trenger man litt tid til å arbeide. Vi har tillit til at avviklingsstyret gir investorene likebehandling, sier advokat Anders Dyrseth til TV 2 Nettavisen.

- Hvordan er investorenes utsikter til å få pengene sine tilbake?

- Selskapet mangler en del penger for å kunne gjøre opp med investorene, men hvor mye vil jeg ikke gå ut med, sier advokat Dyrseth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere