RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den beste profftelefonen

(Sony Ericsson)
Sist oppdatert:
Sony Ericsson har kommet med oppfølgeren til sin populære P900. P910 er stor, tung, klumpete – og helt fantastisk.

Dette er den ultimate telefonen for profesjonelle brukere, mens mer uerfarne mobilister kanskje bør holde seg unna.

I alle fall om du ikke er beredt til å lese grundig gjennom bruksanvisningen.

Fullt tastatur
Men advarsler til side. P910 er en meget bra telefon med utrolig mange finesser. Det er ikke så fryktelig mange endringer fra lillebror P900, men de som er gjort, forbedrer brukervennligheten en god del.

Det du først legger merke til, er det nye tastaturet. Den avtakbare flippen er mer solid og knappene bedre å trykke på.

Årsaken er den største nyheten i P910 – det fullverdige tastaturet som skjuler seg på baksiden.

Dermed har du nå tre mulige måter å skrive inn tekst og nummer på mobilen: Via det fysiske tastaturet på baksiden av flippen, via det virtuelle tastaturet på skjermen eller skrive direkte på skjermen med skriftgjenkjenningsprogrammet.

Den trykkfølsomme skjermen har også fått en oppgradering, og viser nå 262.000 farger mot forrige modells 65.000.

Mer minne
Du får også mer minnekapasitet, kjekt om du vil lagre større dokumenter eller kanskje bruke mp3-spilleren aktivt.

Der P900 bare hadde 16 megabyte internt minne, har P910 32 MB innebygd og leveres med en minnepinne med 32 ekstra MB.

Disse minnepinnene kommer i størrelser opp til én gigabyte, og du kan samle data på så mange du vil.

Flere av programmene du kunne laste ned til den gamle P900, er nå forhåndsinstallert på P910, blant annet Quicksheet, Quickword og Pdf+.

Dermed kan du enkelt åpne vedlegg du får på e-post, og jobbe i disse.

Alt er likevel ikke bare fryd og gammen med P910. Som med de fleste smarttelefonene må du lade batteriene ofte, og telefonen er både stor og klumpete. Qteks 8010 med Microsofts Windows Mobile operativsystem er et hederlig unntak i så måte.

Mangler megapikselkamera
Sony Ericsson har heller ikke tatt seg råd til å putte inn et skikkelig megapikselkamera i mobilen, men det må sies at vga-kameraet i P910 er av de bedre vi har testet.

Kanskje det største savnet er støtte for Edge-teknologien som lar deg surfe raskere på internett. Telenor har endelig fått opp denne teknologien, og vi skulle gjerne surfet kjappere.

Har du allerede en P900 er det kanskje ikke så stor grunn til å skifte til P910, prisen er ganske stiv og det er ikke så mye ekstra funksjonalitet du får på kjøpet. Men vurderer du å kjøpe deg en telefon som er et skikkelig arbeidsjern, anbefaler vi mer enn gjerne P910. Så langt er dette den beste profftelefonen på markedet.

Morsomme program
Synes du ikke funksjonene i selve telefonen er bra nok, finnes det haugevis av morsomme og smarte program du kan laste ned eller kjøpe. Her er noen av våre favoritter:

Epocware har en mengde ekstraprogram til P910 som e-bokleser, ordbøker til og fra en hel haug med språk og sikker tilgang til viktig informasjon som pin-koder og kontonummer.

Avantgo kommer også for P910, slik at du enkelt kan laste ned hele din favorittavis på nettet og lese den på trikken eller toget uten å måtte koble deg til internett.

Symbianware har også flere ekstrafunksjoner til P910, blant annet den geniale sms-svareren Den sender ut automatisk svar på mottatte sms-er dersom du sitter i møte, på fly eller er på ferie.

Agile Mobile har kanskje den aller beste tjenesten til P910 – og mange andre smarttelefoner. Den gir deg øyeblikksmeldinger på mobilen, og støtter både MSN Messenger, ICQ, Yahoo!, QQ og Wireless Village.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere