RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne bøtta tar Røkke på fersken

(Scanpix/Yara/Montasje)
Sist oppdatert:
Her møter han seg selv i døra.

Kjell Inge Røkkes Aker BioMarine har dratt i gang en milliardsatsing på helsemat. Med skikongen Petter Northug som frontfigur skal merkenavnet Superba selges i Norge og på det internasjonale markedet.

Salget av Superba er et typisk tilfelle der Røkke ønsker å satse store summer på merkenavnbygging. Dermed er det smått ironisk at et annet norsk kjempeselskap, gjødselselskapet Yara, har hatt Superba i sitt produktsortiment siden tidlig på 70-tallet.

- Dette kjenner jeg ikke til, sier administrerende direktør Hallvard Muri i Aker BioMarine til NA24, når vi første gang konfronterer ham med gjødselnavnet.

Kunstgjødsel og krilltabletter
I det norske markedet selges det nå altså to produkter som bruker navnet Superba.

Det ene er Røkkes Omega-3-produkt for bedre helse, mens det andre er et produkt for gjødsel av tomater, agurker og planter. Sistnevnte er et produkt som Yara har hatt i sin portefølje i flere tiår.

- Det stemmer at vi har et slikt produkt. Vi har vurdert det slik at vi ikke legger oss opp i at Aker bruker det samme merkevarenavnet, men det har altså vært foretatt en grundig vurdering, sier informasjonsdirektør Asle Skredderberget til NA24.

Hallvard Muri i Aker BioMarine sier til NA24 at han går ut i fra at selskapet hans har gjort en grundig varemerkekontroll da Superba ble etablert. Muri kom inn i selskapet etter at Superba-navnet ble lansert, men vil likevel sjekke saken med selskapets advokat. Etter at NA24 tok opp saken med Aker BioMarine viser selskapets advokat Edvard Brække til at Yara i Norge har registrert en logo, og ikke ordet «Superba».

Han opplyser videre at det på ingen måte noen konflikt mellom disse to varemerkeregistreringene.

Pirkete selv
Kjell Inge Røkke og Aker-systemet er selv veldig nøye med å passe på merkenavn.

Selskapet mener blant annet at en rekke selskaper som har det gamle kommunenavnet Aker i sine navn, må bytte. Røkke mener altså at Aker skal ha enerett på navnet Aker.

Aker Bil, Aker PR og Aker Mur er blant selskapene som er klaget inn av Røkke-systemet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere