RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne koden må du ha

Sist oppdatert:
Skal du endre selvangivelsen, men har mistet pinkoden? Da har du dårlig tid.

Rundt halvparten av oss velger å vente helt til siste liten med å levere selvangivelsen. Problemet er at vi venter like lenge med å sjekke om vi vet hvor vi har lagt pinkoden som gjør at vi kan levere elektronisk.

Det kan straffe seg.

Tiden begynner nemlig å renne ut for alvor for dem som må bestille nye pinkoder.

- Den siste tiden har det vært mer enn 8000 bestillinger hver eneste dag. Og bestiller de for sent kommer vi ikke til å rekke å sende ut koder til alle som vil ha før innleveringsfristen, sier avdelingsdirektør Inger-Berit Andersen i Skatt Øst til Nettavisen.

Nå ber etaten tynt om at alle som planlegger å gjøre endringer i sin elektroniske selvangivelse om å forsikre seg om at de virkelig har pinkoden sin. Hvis svaret er nei må de bestille nye koder så fort som mulig.

Fristen for å levere selvangivelsen står nemlig fast. 30. april skal den leveres.

Spar penger med Nettavisen:
Minstrøm: Bytt strømleverandør og spar tusener
Minrente:
Bytt bank og få bedre lånevilkår
Meglerguiden: Finn billigst og best boligmekler
Mittoppdrag: Få tilbud fra håndverkere

Stilltiende samtykke
Leverer du ikke innen denne fristen anser Skatteetaten at du stilltiende har samtykket i den ferdig utfylte selvangivelsen.

Hva mer er, når du stilltiende har samtykket står du også ansvarlig for de eventuelle feil som står i ligningen.

- Og da er det slik at ting som ikke er rettet, men som skulle vært det, kan utløse både tilleggsskatt og forsinkelsesavgift, sier Andersen.

Bestill pinkoden på sms
For å gjøre bestillingen enklest mulig har Skatteetaten gjort det mulig å bestille på sms. Ved å sende PINKODER (mellomrom) fødselsnummer (11 siffer) til 2080 blir du registrert i etaten. De vil da sende nye koder til den adressen du er registrert på i Folkeregisteret.

Ifølge Andersen ekspederes forespørsler fortløpende, men man må likevel regne en postgang på noen dager før kodene er i hus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere