RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Hauge Jon (Aftenposten)

Denne mannen håver inn 460 millioner kroner

Sist oppdatert:
Trosser nedgangstidene og leverer kongeresultat.

720 millioner kroner blir delt på ansatte og eiere.

Pareto Securities har trosset finansuro, lavere aksjeomsetning og sterk konkurranse fra de nordiske bankene.

Selskapet omsatte for 1,2 milliarder i 2012, noe som tilsvarer en 20 prosent vekst fra fra året før. Veksten skal komme fra tilrettelegging og handel i obligasjoner.

- Inntekter fra obligasjoner og aksjer er for første gang like store i meglerhuset, sier administrerende direktør Ole Henrik Bjørge i Pareto Securities til Finansavisen.

God bonuslønninger
Selskapets søkkrike hovedaksjonær, Svein Støle (48) – en av investorene innenfor norsk aksjemeklerbransje – kan dermed legge nye millioner til sin formue.

Støle er rangert som nummer 16. på finansbladet Kapitals liste over Norges rikeste. Støle er god for ikke mindre enn 6,5 milliarder kroner.

Støle eier til sammen 86 prosent av Pareto AS, som igjen eier 75 prosent av Pareto Securities. Aksjonæren kan derfor ta ut sin del på 464 millioner kroner av overskuddet.

De resterende 256 millionene deles på de 321 ansatte i selskapet.

Satser utenlands
Ifølge Finansavisen ble det for første gang omsatt mer obligasjoner enn aksjer på Oslo Børs. Pareto er syvende største aktør innen obligasjoner i Norge.

Men de er størst innen utstedelse av høyrenteobligasjoner – high yield.

– Vi har etablert kontorer i Helsingfors, København og Rio de Janeiro i løpet av 2012 og har nå virksomheter i syv land. De siste to årene har kontoret i Singapore vist stor fremgang. Det bidrar mye til veksten, sier Bjørge til Finansavisen.

Han uttrykker at vekst i utlandet er viktig når norsk næringsliv skal hente risikokapital. Med dette i bakgrunn har Pareto kuttet stabben i Norge fra 161 til 138 ansatte.

Støle startet sin karriere i Kapital, men gikk i 1987 over i meglerhuset til Dagfinn Sundal og Jan Petter Collier. I 1991 ble han sjef for Pareto, som da var eid av Oslobanken. Etter en periode med problemer i Oslobanken, kjøpte Støle, Widar Salbuvik, Anders Endresson og Erik Bartnes ut de gamle eierne. Støle er nå største eier i Pareto-konsernet, og kontrollerer rundt 86 prosent.

Under Støles ledelse har selskapet hatt en fantastisk opptur. Selv velger den opprinnelige sørlendingen et tilbaketrukket liv. Ifølge Kapital er han nå god for 6,5 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere