RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deprimerende konkursår

Sist oppdatert:
Ifølge kredittopplysningsbyrået CreditInform kommer fem tusen norske foretak til å dukken i år.

I løpet av årets første ti måneder hadde 4.050 foretak gått konkurs i Norge. Totalt gikk 4.120 foretak konkurs i løpet av hele fjoråret.

– Tallet på konkurser er det høyeste siden vi startet å lage slike oversikter i 1994, sier administrerende direktør Lars Carlsson i CreditInform til nyhetsbyrået Newswire.

Det er en liten nedgang i tallet på konkurser for aksjeselskap, mens det er en økning for enkeltmannsforetak og andre foretaksformer.

CreditInform-sjefen er imidlertid forsiktig optimist.

– Økningen har begynt å flate ut, og i flere bransjer er det en nedgang, sier Lars Carlsson.

Buskerud og Finnmark har opplevd flest konkurser det siste året, men her er ikke økningen like stor lenger. Økningen i konkurser siste måned er størst i Troms, Nord-Trøndelag og Vest-Agder.

Bransjemessig er det store problemer innen jord- og skogbruk og transportvirksomhet. Fiskerinæringen sliter fortsatt, dette rammet spesielt produksjonsbedrifter i Finnmark og oppdrettsanlegg sørover langs kysten tidligere i år.

Samtidig er det en solid forbedring for norsk industri sist måned, noe som kan ha sammenheng med høyere kronekus, lavere rente og bedre konkurransevilkår for eksport.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere