RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor lønner det seg med aksjesparing

Foto: Sara Johannessen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Her er tipsene fra aksjeeksperten. Se video.

Visste du at aksjer over tid gir bedre avkastning enn annen finansiell sparing?

Aksjer kan bli sett på som en risikosport for de som ikke har kunnskap til denne måten å spare penger på. Men ved nøye planlegging og økonomisk oversikt, kan aksjesparing for deg bli den mest lønnsomme spareformen.

Se også:
Slik sikrer du din økonomiske fremtid

Aksjesparer eller spekulant?
For de fleste skal aksjesparing foretas med penger de kan avse for en lengre periode, da altså mange år. Hvis du kan gjøre det, er du en aksjesparer. Hvis du forsøker å spekulere veldig kortsiktig, og attpåtil låner til investeringen, er du nettopp en spekulant. Det er rom for begge typer i aksjemarkedet, og du må selv bestemme deg for hvem du vil være. De fleste begynner uansett som langtidssparer, og det er dette vi skal se nærmere på i dag.

John Peter Tollefsen er Daglig leder i AksjeNorge og Aksjonærforeningen. Her kan du se hans beste tips om hvordan du kan gå fram og starte din aksjesparing på best mulig måte. Se video her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere