RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor trekker han seg

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Nå holder Eivind Reiten sin siste pressekonferanse for Norsk Hydro.

Hydrosjef Eivind Reiten offentliggjorde i dag sin avgang fra stillingen som konsernsjef i Hydro. Påtroppende vil være Svein Richard Brandtzæg.

- Styret i Hydro har ansatt Svein Richard Brandtzæg som ny konsernsjef i Norsk Hydro fra og med 30. mars. Dette skjer etter at Eivind Reiten har orientert styret om at han trekker seg som konsernsjef etter nesten åtte år, sier styreleder i Hydro Terje Vareberg.

Vareberg forteller at Reiten allerede i høst orienterte styret om sine planer om å trekke seg som konsernsjef. Styret har i ettertid vurdert aktuelle kandidater for stillingen.

- Nå følger nye krefter
Eivind Reiten selv kommenterer at han nå er klar for å fratre sin stilling.

- Jeg har sett på helt siden jeg tok over denne jobben at sju eller åtte år i en slik stilling representerer en riktig tidsperiode i en så krevende stilling. Nå var jeg i høst i den situasjon at jeg vurderte å trekke meg tilbake, og sa samtidig til styret at jeg var innstilt på å lede selskapet til min etterfølger var funnet, sier Eivind Reiten på pressekonferansen.

Valget om å trekke seg innrømmer han også at er tatt av hensyn til familien.

- Det å sitte på toppen i et så stort og viktig firma krever også mye av familien. Da måtte det være en tidsbegrensing for hvor lenge Hydro skulle ha forkjørsrett i ett og alt, innrømmer Reiten.

Hva Reiten nå vil foreta seg videre er usikkert, men i valget av sin etterfølger taler han derimot i klartekst.

- Jeg er veldig glad for at styret i Hydro har valgt kandidaten som også jeg mente at var rett mann for å overta stafettpinnen, sier Reiten om Brandtzæg.

- En ekte Hydromann
Den påtroppende konsernsjef skal også ha vært det naturlige førstevalg i styret generelt, skal vi tro rosende ord fra Vareberg.

Selv er Brandtzæg, som har hele 23 års erfaring fra selskapet, ydmyk i forkant av sin nye stilling.

- Det er helt klart at jeg har litt høyere hvilepuls når jeg nå overtar som konsernsjef. Og det er med en viss ydmykhet at jeg nå sitter her i dag, sier Brandtzæg.

Likevel har Brandtzæg klare retningslinjer for hvordan han ser for seg overtakelsen vil foregå.

- Jeg har lært mye av Reiten, og vil ta med meg denne lærdommen. Samtidig ser jeg fram til å lede selskapet på min måte. Organisasjonen er sterk og tilpasningsdyktig, og stikkord for meg i fremtiden vil være fornyelse og kontinuitet, sier Brandtzæg.

Faller i lønn
Selv om Brandtzæg nå skal inn i Reitens fotspor må den nye konsernsjefen nøye seg med 700.000 kroner mindre i årslønn enn sin forgjenger.

Eivind Reiten har hatt en årslønn som konsernsjef i Norsk Hydro på 5,7 milioner kroner.

Styreleder Vareberg er lattermild i begrunnelsen for lønnsdifferansen.

- Dette skyldes ganske enkelt at Brandtzæg er en nybegynner, sier Vareberg om kollegaen som har 23 års fartstid i Hydro.

Les flere økonominyheter på Nettavisen Økonomi

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere