RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Designmobil på billigsalg

(Siemens)
Siemens lille klapptelefon CFX65 har ikke mye spesielt under dekslet, men den er både billig og pen. Fungerer den også tilfredsstillende? Les testen her.

Det mest positive ved Siemens CFX65 er at den ikke gir seg ut for å være noe mer enn det den er – en helt grei telefon for den som ikke vil ha de siste funksjonene, men likevel kunne ta bilder og sende mms-er. Og ikke minst, ha en telefon som ser bra ut.

Kamera med blits
CFX65 er både liten og lett, og med det populære klapptelefondesignet og en sprek fargekombinasjon vil nok denne mobilen tiltale dem som er opptatte av utseende.

Det eneste som er litt oppsiktsvekkende med denne Siemens-telefonen er at det innebygde kameraet har blits, og at løsningen faktisk fungerer ganske så bra.

Kameraet har bare vga-oppløsning, men bildene blir ganske så gode og blitsen gjør at innendørsbildene blir noe mindre kornete enn hos mange av konkurrentene som har kamera med samme oppløsning.

Det er derimot ikke blitt plass til videoopptak, men det blir sjeldent særlig bra i denne oppløsningen uansett.

Ikke full e-post
Med fire megabyte innebygd minne får du plass til en del bilder, men det kunne godt vært satt av mer plass til fotoalbumet.

Ikke minst fordi du ikke kan utvide minnet i CFX65 med ekstra minnekort.

Det er heller ikke like enkelt å ta vare på bildene du tar med denne mobilen.

CFX65 støtter ikke trådløs overføring av data via Blåtann, og e-postfunksjonen tar ikke vedlegg.

Telefonen har overføring via infrarødt, så du er avhengig av at pc-en din har IR for å kunne ta vare på bildene dine.

Som de fleste klapptelefonene har også CFX65 to skjermer, en utvendig sort/hvitt som viser klokken, dekning og hvor mye batteri du har igjen, og en større innvendig fargeskjerm.

Tastene fungerer helt fint til å skrive tekstmeldinger med, og telefoner har store og gode taster.

CFX65 støtter kun to bånd, og kan dermed ikke brukes på USA-ferien din. Du kan lese wap-sider via gprs, men ingen av de nye, kjappe teknologiene for mobilt internett støttes.

Konklusjon

Siemens CFX65 har for så vidt ingen spesielle egenskaper som hever telefonen, men du får en solid telefon som holder det den lover.

Dersom du er på jakt etter en ukomplisert telefon for å ringe, ta bilder og sende sms og mms, er CFX65 helt topp. Det lekre designet trekker heller ikke ned.

Den billige prisen på 1.600 kroner uten abonnement passer både telefonen og mange lommebøker der ute. Og CFX65 finnes allerede som én-kronesmobil for dem som vil binde telefonen til ett bestemt abonnement.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere