RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er Skandia-saken:

Sist oppdatert:
Tilliten til det svenske finansselskapet Skandia befinner seg på et lavmål etter at tre tidligere toppsjefer mistenkes for grov økonomisk utroskap.

Beretningene om Skandia-bossenes luksusliv har fått raseriet til å koke hos hundretusentalls svensker som har plassert sparepengene sine hos Skandia.

Mistankene går blant annet på at Skandia-toppene har latt firmaet betale renovering av private luksusboliger, og at kostnadene har blitt skjult i regnskapet til finansgiganten.

De tidligere sjefene Lars-Eric Petersson og Ulf Spång skal også ha tatt beslutninger som sikret dem enorme bonusutbetalinger, uten å ha rådført seg med styret i selskapet.

Skandia har besluttet å kreve erstatning for svimlende bonuser som ble utbetalt til en lang rekke ledere i selskapet i 1997 og 2000.

Disse tre Skandia-toppene har fått mest søkelys på seg:

Ola Ramstedt (49): Tidligere personaldirektør i Skandia og fra 2002-2003 administrerende direktør for Skandia Liv. Med i konsernledelsen siden 1994 og medansvarlig for de kritiserte interntransaksjonene. Mistenkt for grovt økonomisk utroskap.

Ulf Spång (55): Tidligere finansdirektør. Skal ha renovert tre leiligheter på Skandias regning. Påståes å ha lånt 600.000 svenske kroner av Skandia, til tross for at forsikringsselskap ikke har anledning til å låne ut penger. Mistenkt for grovt økonomisk utroskap og skattesvik.

Lars-Eric Petersson (55): Tidligere konsernsjef for Skandia. Lot sin utleieleilighet i Strandvägen renovere for fire millioner kroner. Skal ha fjernet taket på Skandias bonusprogram Wealthbuilder. Mistenkt for grovt økonomisk utroskap og skattesvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere