RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette sjekker skattefuten nøye

Sist oppdatert:
Hvert år har Skatteetaten enkelte poster de går ekstra grundig gjennom. Her er årets satsningsområder.

- Vi går selvfølgelig gjennom hele selvangivelsen, og har obligatoriske kontroller. Men det er enkelte områder der vi går grundigere til verks, sier informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skattedirektoratet til TV 2 Nettavisen.

Aksjer og verdipapirer
Hvilke områder som skal letes ekstra nøye gjennom, velges ut fra erfaring. Det er til en viss grad de samme postene som går igjen år til år.

Halvorsen forteller at du i år vil bli sjekket grundig hvis i du har kjøpt eller solgt aksjer og andre verdipapirer. I tillegg ser Skattetaten nøye på forhold knyttet til utlandet, for eksempel hvis du bor i Norge og jobber utenlands eller omvendt.

Etaten vil også se på postene som ikke er ferdig utfylt på forhånd.

Obs på pyramidespill
Har du solgt eller leier ut eiendom, eller vil ha fradrag for utgifter på ekstraordinære skader på eiendommen, må du regne med at du blir satt i Skatteetatens søkelys.

Også ved fradrag for store sykdomsutgifter, reiseutgifter og pyramidespill vil du være under lupen.

Halvorsen vil naturlig nok ikke avsløre alle kontrollområdene, så du kan ikke være helt trygg. Det kan imidlertid være lurt å gå grundig til verks både ved oppføring av fradrag, og i forhold til skatteendringene av året.

Dersom du ble tatt i å jukse i fjor, er det ikke slik at du følges spesielt opp i år. Men det kan være verdt å skrive seg bak øret at de ansatte på de lokale likningskontorene muligens husker godt fra år til år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere