RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette skal gi to prosent om dagen

Sist oppdatert:
En rekke nordmenn har kastet seg over selskapet PIPS Inc, som lover en avkastning på 2 prosent pr. dag. Her ser du bilder fra investeringene til PIPS.

TV 2 Nettavisen skrev i går om finanskjendisen Peter Warren, som føler seg misbrukt i markedsføringen av pyramidekonseptet PIPS.

PIPS, Private Investment Profit System, markedsføres med en avkastning på 2 prosent pr. dag.

PIPS-systemet har sitt utspring i Malaysia, og er startet av engelskmannen Bryan Marsden (bildet), som ifølge den britiske avisen The Guardian har vært involvert i en rekke tidligere systemer som lovet rask rikdom.

Peter Warren mener det er åpenbart at systemet ikke vil holde sine løfter.

- Det finnes ikke noe i verden som gir 2 prosent om dagen over tid, sier Warren, som jobber med investeringer i en rekke ulike finansinstrumenter i forvaltningsselskapet Warren Wicklund.

- Dette er bare tull, er hans konklusjon.

PIPS hevder å tjene penger på trading i en rekke ulike typer verdipapirer.

I tillegg har PIPS, ifølge sin egen informasjon, satset på en rekke oppstartsprosjekter, de fleste i Malaysia: New Mark Business Centres, PicPay, PicTrust, Pips Bistro, PIPS Foundation, PIC Capital, PIPS Financial services, PIPS Premier Inc, PIPS Fashion, PIC Realty og PIPS Secure.

Felles for dem alle er at de knapt har skapt bølger utenfor det lille universet av PIPS-tilhengere.

New Mark Business Centres fungerer, ifølge informasjon fra PIPS, som hovedkontor for PIPS-systemet i Malaysia.

Rett i nærheten ligger Pips Bistro, en kafé som etter planen skal være begynnelsen på en internasjonal franchisekjede.

På menyen står tapas, texmex og lokal mat, men informasjonen om hvordan dette skal gi eventyravkastning for investorene, er tynn.

PIPS har også satset på moteverdenen, og skal ta verdensmarkedet med sin kleskolleksjon.

Her ser vi representanter for PIPS Fashion som viser sine siste kreasjoner. Vi får håpe rosa holder koken som motefarge.

Heller ikke filmverdenen skal føle seg for trygg. Gjennom selskapet PIPS Premier Inc jobbes det med en animert utgave av bibelen.

Ifølge informasjon på diverse PIPS-forumer tror man at en investering her på 2-3 millioner dollar skal bli til mellom 0,5 og 1,5 milliarder dollar. Her er et bilde fra den planlagte filmen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere