RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dine samtaler skal spores

Sist oppdatert:
EU-landene er nå enige om en ny lov som gjør at politiet skal få vite alt om dine telefonsamtaler.

Trafikkdata for internett og telefon skal nå lagres i henholdsvis et halvt og et helt år. Dette for at politiet skal kunne bruke det i sin etterforskning, melder Aftenposten.


Effektivt i etterforskning
Det er informasjon som hvor du har ringt til, hvor du ringte fra og tidspunktet som skal være tilgjengelig for politimyndighetene. Det har tidligere vist seg å være effektivt i etterforskning.

Kampen internt i EU har vært stor. 15 av landene har i dag ingen regler for slik lagring, mens flere land har krav om lagring av disse registrene lenger enn det EU har blitt enige om. De nye kravene er derfor definert som minimumskrav.

Ingen vet hvem som skal betale
Teleoperatørene er nå opptatt av hvem som skal betale for den betydelige mengden data som skal oppbevares. Ingenting er vedtatt, men det antydes at det skal være opp til hvert land å bestemme betalingsmodellen.

Kravet kan også komme til Norge gjennom EØS-samarbeidet. Om den nye loven blir en del av denne avtalen er dog enda usikkert.

Les flere IT-saker på vår IT-seksjon her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere