RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse blir rammet av streiken

Sist oppdatert:
Industri-Norge stanser opp med umiddelbar virkning dersom partene i arbeidslivet ikke blir enige natt til 1. april. Disse blir rammet.

Fellesforbundet og Teknologibedriftenes landsforening (TBL) satt seg ned ved forhandlingsbordet klokken 10 onsdag formiddag. Fristen for å komme fra til enighet løper ut ved midnatt.

Innen da skal partene bli enige om kronetillegg og krav knyttet til de tre tariffavtalene det forhandles om.

Den store spenningen onsdag knytter seg dog til regjeringens svar på pensjonsspørsmålet. Ved 21-tiden har partene fortsatt ikke hørt noe fra regjeringen.

TBL og Fellesforbundet sendte et felles brev til statsminister Kjell Magne Bondevik om tjenestepensjon i går. Allerede i uttalte finansminister Per-Kristian Foss at regjeringen skulle bidra på en «positiv måte». Svaret er ventet onsdag kveld.

Riksmeklingsmann Reidar Webster hadde planlagt å snakke med pressen ved 19-tiden, men fordi brevet fra Bondevik ikke var kommet, valgte han å forholde seg taus.

50.000 klare til streik
47.000 arbeidere i verkstedindustrien, byggebransjen og tekstilindustrien står klare til å ta på seg streikearmbind og lukke 1.200 bedrifter dersom meklingen ikke når fram.

Børslokomotiver som Hydro og Aker Kværner topper listen over bedrifter med flest ansatte som kan bli tatt ut i streik.

Men også småbedrifter med mindre enn ti ansatte har Fellesforbundet varslet streik for. Det viser en oversikt NTB har satt sammen.

Disse rammes
Aker Kværner Offshore Partner på Stord har den største gruppen med industriarbeidere som står streikeklare. Her kan 766 fagorganiserte komme til å legge ned arbeidet dersom meklingen utover kvelden og natten ikke fører fram.

I andre Aker-selskaper er det varslet plassfratredelse for til sammen 2.567 ansatte.

I Hydro er det samlet varslet streik for 1.192 ansatte, der Hydro Aluminium Structures i Raufoss har de fleste med 698 organiserte innenfor portene.

ABB er en annen stor arbeidsgiver. For hele konsernet i Norge er det varslet streik for 1.341 ansatte. Offshore Systems i Haugesund er størst med 637 organiserte.

Moelven-gruppen har 834 streikevarsler fordelt på blant annet industri, limtre, og bruk, mens andre store bedrifter er Nor Dan med 570 streikeuttatte på fire forskjellige steder, Jøtul i Fredrikstad med 334, Glamox i Molde med 202, Volvo Aero på Kongsberg med 292, Namo på Raufoss med 320, Kahrs i Brumunddal med 198.

NHO-president Jens Ulltveit-Moes selskap Umoe i Mandal er også på streikevarsellisten med 107 ansatte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere