RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse kutter mest i matprisene

Sist oppdatert:
Matvarekjedene prøvde seg med prishopp etter nyttår, nå gjør de revers. Fem av de sju største kjedene kutter i prisene. Sjekk hvor maten er billigst.

Mens de fleste kjedene varslet høyere priser på dagligvarer i januar, har pipa nå fått en annen låt.

Fem av de sju dagligvarekjedene i TV 2 Nettavisens matbarometer kommer ut med rimeligere priser i februar.

Kutter bredt
Både kjøttprodukter, tørrvarer og frukt og grønt er blitt rimeligere. Enkelte skrur ned prisen på store deler av sortimentet.

TV 2 Nettavisen har sjekket prisene på over 30 dagligvarer i sju av landets største matvarekjeder. Med i kurven er dagligvarer som egg, melk, brød, vaskemiddel, frukt, grønnsaker og godterier.

Se hvem som er billigst her.

Rimi kutter mest
Både Rimi, Kiwi og Coop Prix presenterer alle priskutt i årets andre måned. Og det er Rimi som har kuttet mest, tett foran fullsortimentskjeden ICA.

Hos Rimi har prisene i snitt blitt redusert med nær 4,6 prosent den siste måneden.

- Vi ønsker å være kundenes førstevalg, og jobber hele tiden med blant annet priser for å nå den målsetningen, sier pressetalsmann i Ica Norge, Terje Gulbrandsen, til TV 2 Nettavisen.

Gulbrandsen forklarer prisnedgangen med at Rimi nå har gjennomført årsforhandlingene med leverandørene, og at dette har gitt en positiv priseffekt.

- Tenker ikke på Lidl
Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) har tidligere i år påpekt at Lidls inntog i det norske markedet vil kunne virke som en prispresser, og at de kjedene som i dag profilerer seg på lave priser vil måtte ruste seg foran den økte konkurransen.

Rimi fastholder at de forholder seg til de konkurrentene de allerede har i markedet, og at den tyske dagligvarekjeden ikke blir bestemmende for prisbevegelsene.

- Vi forholder oss til de konkurrentene vi har i dag, og jobber ut i fra det. Vi vet samtidig hva Lidl står for i de markedene de er representert, og det er noe vi respekterer, sier Gulbrandsen.

Rema billigst
Rema 1000 rangerer imidlertid fortsatt som landets billigste matvarekjede. Reitan-kjeden kommer ut med et marginalt prishopp i februar, etter å ha vært en av få som kuttet prisene ved årsskiftet.

Dagligvarekurven er nå 2,7 prosent rimeligere enn nærmeste konkurrent, som er Rimi. På plassene etter følger Coop Prix og Kiwi.

Dette bruker du på mat
Ifølge SIFOs standardbudsjett bruker en familie på fire 4.072 kroner hver måned på mat og drikke. Den årlige regningen vil dermed ende på 48.864 kroner.

En enslig mann i voksen alder vil ifølge SIFO bruke 19.560 kroner i året på mat og drikke. For kvinner er tallet noe lavere. Ett år beløper seg til 14.520 kroner.

Vi gjør oppmerksom på at prisene er hentet inn 2. februar. Vi tar forbehold om endringer i pris.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere