RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse sigarettene forsvinner

Sist oppdatert:
Eksklusive sigarettmerker vil trolig forsvinne fra norske butikker neste år. Sjekk hvilke.

Årsaken er at Helsedepartementet ikke vil gi dispensasjon for merking av helsefaren mot røyking på sigarettpakkene, skriver Bergens Tidende.

Tobakksbedriften M. Sørensen i Bergen er importør av flere av de mer eksklusive sigarettmerkene på det norske markedet. Nå har bedriften fått endelig avslag på dispensasjon om norskspråklig merking direkte trykket på sigarettpakkene.

Resultatet blir at merker som More, Karelia, Sobranie, Davidoff, Look, Cartier, Merit, Rothmans, John Player Special (JPS) og flere varianter av Dunhill må tas ut av salg.

Norske helsemyndigheter krever at advarslene mot alvorlige helseskader ved røyking skal trykkes direkte på sigarettpakkene, og at teksten skal være på norsk. Men produsentene av de aktuelle merkene vil ikke trykke en egen norsk advarsel, fordi salgsvolumet er for lite i Norge.

Tobakksimportøren er villig til å sette egne klistrelapper med norsk tekst på plastomslaget, utenpå selve sigarettpakken. Men det godtar ikke helsemyndighetene. Klistremerkene vil i så fall bli fjernet når man tar av plastomslaget og åpner pakken.

Tobakksimportøren har ikke avgjort om avslaget skal ankes til EØS-domstolen, skriver Bergens Tidende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere