RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Finn.no

Distrikts-Norges dyreste kåk

Sist oppdatert:
Det er ikke bare i storbyene det selges boliger for flere titall millioner kroner. Se de dyreste husene i Distrikts-Norge.

Salget av de aller dyreste boligene har gått trått den siste tida. Nå spår ekspertene en het høst i de lavere sjiktene i boligmarkedet. Stjernemeglerne håper det kan gi et løft også for luksuskåkene.

TV 2 Nettavisens gjennomgang viser at det for øyeblikket ligger 35 boliger med en prislapp på ti millioner eller mer til salgs på nettet. De aller fleste ligger i eller i nærheten av hovedstaden. Men også utenfor Oslo-gryta finnes det luksuskåker i den aller øverste prisklassen.

Dyrest i landet

Den dyreste av alle ligger i hvalfangerbyen Sandefjord. Ifølge eiendomsmegler Tom E. Morud har eieren brukt 20 millioner kroner på eiendommen i Framnesveien 2C. Nå forsøker han å få pengene tilbake.

Eiendommen ble lagt ut for salg før sommeren, men foreløpig har ingen vært villige til å bla opp et tilstrekkelig antall millioner. Morud medgir at det kan være vanskelig å få 20 millioner for en bolig i Sandefjord.

- Det er vanskelig å si, prisen på eiendommer i Sandefjord kan svinge veldig. Men eieren kan ha flaks og få bortimot prisantydningen, sier han til TV 2 Nettavisen.

- Det råeste jeg har sett

Har du 20 millioner på lur, får du kloa i en diger kåk på 680 kvadratmeter. I tillegg kommer en garasje på intet mindre enn 150 kvadratmeter, pluss utendørs svømmebasseng, hage og tilhørende herligheter.

- Boligen har en standard som er over noe annet jeg noen gang har sett. Bare de dyreste materialer er brukt hele veien, sier Morud.

Landets feteste penthouse?

Like mye, det vil si 20 millioner kroner, må du ut med for å blidgjøre selgeren av en fasjonabel toppleilighet i Stavern, noen mil lenger sør.

Den fete ungkarskåken ligger ved sjøkanten på Risøya, noen hundre meter fra Stavern sentrum. Penthouseleiligheten er blant annet utstyrt med marmorgulv, en egen vinstue og selvfølgelig boblebad. Skulle det bli for varmt i lufta, er det bare å ta turen ut på terrassen og fukte seg i svømmebassenget på 10*5 meter.

Leiligheten er på til sammen 390 kvadratmeter pluss flere hundre kvadratmeter utearealer.

Herskapelig i Askim

Den tredje eiendommen i denne prisklassen som for øyeblikket ligger ute for salg, er herskapelige Rom gård i Askim. På den 15 mål store tomta finnes et 150 år gammelt hovedhus, portnerbolig og et eget kontorbygg. Pluss en nydelig, parkliknende hage med springvann og det hele.

Eneste ulempe: Eiendommen koster 15 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere