RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DN ikke lurt likevel

Sist oppdatert:
- Vi er blitt lurt, slo sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv fast i formiddag. Nå har han gjort retrett. Aker Kværner-saken ble en lei nøtt for DN-sjefen torsdag.

En av kildene tok kontakt med Dagens Næringsliv i dag etter det som var skjedd, ifølge Djuve.

- Etter grundige samtaler med kilden der vedkommende i detalj har redegjort for bakgrunnen for informasjonen som ble gitt til avisen, har jeg kommet til at dette ikke var et bevisst forsøk på å manipulere kursen gjennom oss, sier Djuve til TV2 Nettavisen.

Han viser til at boka for tegning i emisjonen var full i går, og at vedkommende som ga informasjonen, på det tidspunkt trodde at emisjonskursen ville havne i toppen av kursintervallet på 130-155 kroner. Men så skjedde det ting blant annet i London-markedet som endret bildet, ifølge Djuve.

- Ingen god dag

Dagens Næringsliv skriver i dag at Aker Kværners emisjon på to milliarder er fulltegnet og at kursen kan havne i øvre del av kursintervallet på 130-155 kroner, om ikke over 155 kroner.

Dette viste seg å være feil, og Aker Kværner så seg nødt til å sende børsmelding før børsen åpnet i dag. Kursen havner i nedre del av intervallet, ifølge selskapet.

Tidligere i dag sa en opprørt Djuve til dn.no at han ikke utelukket at dette var et forsøk på kursmanipulasjon av Aker Kværner-aksjen.

Men selv om han ikke lenger føler seg lurt i saken, har det ikke vært noen god dag for Djuve & Co.

- Det klart at dette har vært dumt for vår del. Vi har ikke hatt noen god dag her i dag, sier Djuve.

Børsen vil granske

Oslo Børs vil i morgen granske det som skjedde vis-á-vis Dagens Næringsliv i forbindelse med Aker Kværner-emisjonen.

- Vi vil gå igjennom saken i morgen, sier informasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs. Det har rett og slett vært tidsmangel som har gjort at børsen ikke har fått sett på dette allerede i dag, ifølge Eikrem.

- Det kan være en veldig stygg sak, sier Eikrem som imidlertid ikke ser bort fra at avisens kildevern kan bli et problem for børsens undersøkelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere