RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB NOR får svar i dag

(Nettavisen)
Konkurransetilsynets konklusjon om sammenslåingen av DnB og Gjensidige NOR legges fram på en pressekonferanse fredag morgen.

Fusjonskameratene DnB og Gjensidige NOR fikk tilsynets konklusjon torsdag. Hvis bankene ikke er fornøyde med resultatet, er det ventet at de vil anke avgjørelsen inn for regjeringen, melder NTB.

Konkurransetilsynet har varslet at man kunne komme til å forby fusjonen. Tilsynet er bekymret for konkurransen i bankmarkedet når to så dominerende aktører fusjonerer.

- Fusjonen vil begrense konkurransen vesentlig, fastslo konkurranse-direktør Knut Eggum Johansen i august. Han var spesielt opptatt av hensynet til personkundene og de små og mellomstore bedriftene.

Tilsynet har derfor stilt krav til bankene om det som kalles avbøtende tiltak. I praksis betyr det at tilsynet vil kreve at bankene selger seg ned i virksomheter der de vil få svært stor markedsandel.

Bankene har hittil stilt seg helt avvisende til å kvitte seg med virksomheter. Bankenes holdning er preget av at de regner med å få støtte fra regjeringen dersom Konkurransetilsynets konklusjon går dem imot.

På politisk hold er det sterk støtte til fusjonen som skal legge til rette for en norsk storbank. Arbeids- og administrasjonsdepartementet er første ankeinstans for bankene dersom de ikke godtar Konkurransetilsynets avgjørelse.

Kredittilsynet har tidligere godkjent fusjonen, mens Forbrukerrådet har vært imot. En fusjonert storbank vil ha en markedsandel på over 50 prosent på de fleste områder og vil ha 60-70 prosent av Norges befolkning som kunder, melder NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere