RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB NOR sopte inn 5,4 mrd.

Sist oppdatert:
Nyfusjonerte DnB og Gjensidige NOR håvet inn et overskudd på svimlende 5,4 milliarder kroner i fjor. Sjefen sjøl er naturlig nok mer enn tilfreds.

- Vi er fornøyde med et resultat på 5,4 milliarder kroner for 2003, slår konsernsjef Svein Aaser i DnB NOR fast.

Knuste forventningene

Overskuddet er 50 prosent bedre enn sammenliknbare tall for 2002, ifølge DnB NOR-ledelsen. Bare i løpet av fjorårets tre siste måneder hadde DnB NOR et overskudd på nesten 2,1 milliarder kroner. Det er 350 millioner mer enn det analytikerne på forhånd hadde anslått.

Det er først og fremst den eventyrlige lånedveksten her til lands som gir klingende mynt i kassa for DnB NOR.

- Med en vekst i utlånsvolumet på 12,2 prosent fra fjerde kvartal 2002 og gode veksttall på en rekke andre viktige produkter og tjenester, har vi styrket vår markedsposisjon gjennom 2003, sier Svein Aaser.

Vekst kompenserer for rentefall

Bankene klager over at den lave renta gir lavere inntjening. Samtidig er den gryende oppgangen i norsk økonomi i kjølvannet av rentekuttene et solid plaster på såret. Inntektsøkningen som følge av den økonomiske oppturen har mer enn kompensert for inntektsbortfallet som følge av den lave renta, ifølge DnB NOR-sjefen.

- Vi kan konstatere at norsk næringsliv er i en langt bedre situasjon enn for ett år siden, sier Aaser. Selv om investeringsviljen fortsatt er lav, er aktivitetsnivået på vei opp, noe som påvirker våre resultater positivt, forklarer han.

Svein Aaser sier han er svært fornøyd med den jobben som så langt er gjort for å slå sammen virksomhetene til DnB og Gjensidige NOR. Når fusjonen nå er gjennomført, kan ledelsen rette enda større fokus mot selve driften, og Aaser tror det vil gi god uttelling på bunnlinja i 2004.

Tapene doblet

Alt er imidlertid ikke rosenrødt for den durkdrevne DnB NOR-sjefen. Banken tapte hele 1,9 milliarder kroner på sine utlån i fjor, og det er nesten dobbelt så mye som i 2002. Tapene skriver seg i all hovedsak fra oppdrettsvirksomhet, bygg og anlegg, alminnelig tjenesteyting og diverse industrisatsinger.

Ledelsen ser likevel ingen grunn til å slå alarm. En av grunnene er at tapsveksten flatet ut mot slutten av 2003.

«Tapene var i 2003 på nivå med beregnet normalisert tapsnivå over en konjunktursyklus», heter det i pressemeldingen fra DnB NOR.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer etter pressekonferansen, som starter klokka 10.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere