RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB NOR starter egen granskning

Sist oppdatert:
Partene fastholder at informasjon ikke ble lekket forut for regjeringens redningspakke.

DnB NOR har satt i gang med sine egne interne undersøkelser, skriver VG.

Informasjonsdirektør Trond Bentestuen vil ikke kommentere når den interne granskningen ble iverksatt eller hva den innebærer. De interne undersøkelsene blir kjent dagen etter at Kredittilsynet gikk ut og sa de vil granske konsernet for mulig innsidehandel.

- Det jeg kan si er at vi undersøker de påstandene som er fremsatt, sier Berntestuen.

- Sa ingenting
Statssekretær Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) fastholder at han ikke har gitt informasjon om konkrete løsninger for bankene i sine samtaler med DnB NOR-sjef Rune Bjerke. Schjøtt-Pedersen sier han ikke er urolig for Kredittilsynets gransking.

- Jeg er overhodet ikke urolig for den granskingen som tilsynet nå gjennomfører. Jeg har ikke opptrådt ukorrekt og har ikke gitt opplysninger om konkrete løsninger, sier statssekretæren til NTB.

Les: Gransker mulig innsideinformasjon fra regjeringen

I dagene forut for regjeringens redningspakke på 350 milliarder kroner, som ble lagt fram søndag 12. oktober, var det hyppig kontakt mellom bankene, Finansdepartementet og Norges Bank. Samtidig solgte DnB NOR unna statsobligasjoner for 2,3 milliarder kroner, som etter at redningspakken ble kjent, tapte stort i verdi.

- Bjerke fortalte at kapitalstrømmen hadde tørket inn og ville forsikre seg om at regjeringen skjønte alvoret. Det største problemet var langsiktig finansiering. Vi hadde kontakt igjen torsdag, men jeg hadde verken grunnlag for eller ønske om å fortelle om konkrete løsninger vi jobbet med, sier Schjøtt-Pedersen.

Les også: Tett kontakt før krisepakken

Schjøtt-Pedersen sier han stilte spørsmål på en søkende måte, slik at regjeringen kunne få oversikt og sette inn målrettede tiltak som ville virke. han avviser at han har gitt fra seg informasjon som kan ha blitt brukt av DnB NOR som grunnlag for innsidehandel med obligasjonene.

Schjøtt-Pedersen sier også at regjeringen selv informerte Kredittilsynet om kontakten mellom partene.

Gode venner
Statsministeren og Bjerke er gode venner langt tilbake i tid. Gjennom kommunikasjonssjef Trude Måseide sa statsminister Jens Stoltenberg torsdag til Nettavisen at det var tett kontakt mellom norske myndigheter og blant annet DnB NOR før pakken.

- Det har vært bred kontakt mellom myndighetene, inklusive finansdepartementet, næringsdepartementet, SMK, og Norges Bank på den ene siden og finanssektoren på den andre siden. DNB NOR har vært blant flere sentrale aktører det har vært kontakt med, sa Måseide.

Kredittilsynet sier saken har høy prioritet, og at det jobbes for fullt med å få den fort ferdig. det er likevel tvilsomt at den vil være klar til tirsdag, dagen Fremskrittspartiet ønsker en ny høring, denne gang om bankenes bruk av redningspakken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere